Spanyolország több mint 8500 COVID-19 esetet regisztrál ezen a hétvégén


Hozzáadva: 2020. Augusztus 07. Megtekintve: 860

A COVID-19 terjedése tovább gyorsul a karantén után Spanyolországban, az Egészségügyi Minisztérium 8532 új esetet észlelt a hétvégén.


A hétfőn közzétett adatok nem tartalmazzák a madridi, katalóniai és navarrai, a legsúlyosabban érintett területek teljes frissítéseit, ami arra utal, hogy a hétvégén pozitívra tesztelt emberek valódi száma jelentősen magasabb lehet. A hír forrása az angol nyelvű aa.com


A hétvégi új esetek több mint felét - közel 4800-at - Aragónia térségében jegyezték fel, ahol a lakosság a mintegy 1,3 millió fő.


Az előző hétvégén mintegy 6500 COVID-19 esetet mutattak ki. Két héttel ezelőtt, ez a szám 4500 körül volt.


A hétvégén, közel még 100 ember került kórházba a betegség miatt, akik többsége Aragóniában él.


A regionális adatok szerint az aragóniai tesztek mintegy 23%-a pozitív, ami hasonlít a korábban idén tavasszal kialakult helyzetre, amikor Spanyolország egyes részeit elpusztította a vírus.


További 27 halálesetet jelentettek a hétvégén - ez a legnagyobb kétnapos csúcs több hete -, így a halálos áldozatok száma 28.472- re emelkedett.


A csúcs ellenére, a hatóságok nem jelentettek be jelentős új intézkedéseket a vírus elleni védekezésre, kivéve a közép-spanyolországi Iscar és Pedrajas városokban mintegy 10 000 ember izolációját.


Hétfőn egy új kapcsolat nyomon követő alkalmazást jelentett be az Egészségügyi Minisztérium. Még mindig integrálni kell a regionális egészségügyi adatokkal, így szeptember közepéig a legtöbb régióban nem fog működni.


Eközben a BBVA bank új adatokat tett közzé, amelyek azt mutatják, hogy júniusban, külföldi látogatók kiadásai több mint 50%-kal csökkentek Spanyolországban.


Image by Daniel Roberts from Pixabay


Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták