Marbella top látnivalói: a legjobb dolgok, amiket Marbellán csinálhatsz


Hozzáadva: 2020. Július 10. Megtekintve: 1098

Biztos vagyok benne, hogy Marbella neve nem ismeretlen számodra. Évtizedek óta a Costa del Sol-ra látogató turisták kedvence, és a népszerűsége semmi jelét nem mutatja a fakulásnak. De ha esetleg aggódsz, hogy mind csak drága boltokból és éjszakai életből áll, és a szupergazdagok számára tervezték, akkor megnyugtatlak, hogy mindenki találhat ínyére valót. Mindenféle dolgot lehet csinálni Marbellában, beleértve az egyértelmű látnivalóit is, amik tökéletes nyári úticéllá teszik.


Eltölthetsz pár napot Marbella legjobb tengerpartjait élvezve, majd kicsit felrázhatod a dolgokat a helyi kultúra és történelem felfedezésével, az egészet megkoronázva a Marbella legjobb éttermeiben elfogyasztott ételekkel.


Amikor lemegy a nap, választhatsz egy nyugis, koktélszürcsölős, hűs tengeri szellőt élvezős este, és Marbella legjobb klubjai között. Vagy lehet mindkettőt is.


Készen állsz egy napos nyaralásra, amit nem felejtesz el egyhamar?


Az egyik első dolgod Marbellában, hogy látogasd meg a különös óvárost és a templomait.


Fedezd fel Marbella óvárosát


Bárkinek, aki Marbellába tervezi a nyaralását, érdemes azzal kezdenie, hogy felfedezi ennek a népszerű üdülőhelynek a központját.


Az óváros, vagy ó-negyed szöges ellentéte a modern, magas épületeknek, és a tengerparti területeknek. Utcák magával ragadó labirintusa, fehérre vakolt épületekkel melyeked virágcserepek díszítenek.


Hagyd magadat elveszni, és rövidesen kiérsz a sok apró tér egyikére, ami tökéletes egy étkezés, egy ital vagy némi hagyományos tapas elfogyasztásához.


Ha megerősítetted magadat egy tapas-szal teli gyomorral, két fő látnivaló van Marbella óvárosában.


Az egyik az Iglesia Nuestra Señora de la Encarnación, Marbella legnagyobb temploma, amely, mint ahogy Andalúzia templomainak nagyrésze, egyszer mecsetként működött. A 33-méteres templomtorony egyszer minaret volt.


A másik az Ermita de Santiago, Marbella legidősebb temploma, amelynek története egészen a terület keresztények általi meghódításáig nyúlik vissza. Ez is mecset volt korábban.


És, amíg felfedezed Marbella óvárosát, ne felejtsd el meglátogatni a magával ragadó Alameda parkot. Ha valami csendesebbre vágysz, a Parque de los Enamorados-t (Szerelmesek Parkját) érdemes megnézned.


Kulturális programok Marbellán


Számos lehetőség érhető el bárki számára, aki megszakítaná kicsit a napot, tengert és homokot egy kis kultúrprogrammal Marbellán.


Itt van például a Kortárs Spanyol Metszetek Múzeuma, amely egy gyönyörű,16. századi mór stílusú palotában kapott helyet. Két helyen láthatod a terület római foglaltságának bizonyítékát, Cilniana városának romjainál, amelyeket a Rio Verde torkolatánál láthatsz, és a Vega del Mar Basillicanál.


Nem is kell mondani, hogy a legjobb dolog Marbellában, ha élvezed a gyönyörű tengerpartokat.


Élvezd a legjobb tengerpartokat Marbella körül


Legyünk őszinték, a fő ok, amiért Marbellába utazol, a Földközi-tenger. És tengerpartokból nincs hiány, ahogy vízhez kapcsolódó programokból sem. Ha főszezonban jársz itt, és a Playa de la Fontanillánál kicsit kevésbé zsúfolt helyet keresel, haladj kicsit északabbra a Playa de la Bajadillára.


Marabella egyik legjobb halas éttermét itt találhatod meg, Puerto Playa Étterem néven. Itt kaphatod az egyik legjobb fajta tengeri ételeket, közvetlenül a parton, és valószínűleg a turisták mellett helyiek is lesznek körülötted.


Marbellában a tengerparti programok, mint a jetski, az ejtőernyős vízisíelés, és a wakeboard mind nagyon népszerűek.


Ha kicsit nyugodtabban szeretnél a tengerre menni, mindenféle egynapos út érhető el Marbellából luxusyachtokon, hogy átélhesd a szupergazdag emberek életérzését, akik Marbellában parkoltatják a nyári hajójukat. Ha vannak ilyenek köztetek, meglepően megfizethető, ha kibéreltek egy yachtot egy napra.


Ha már felfedeztet Marbella környékének legjobb tengerpartjait, számos felfedezni való vár rád kicsit messzebb menve a tengerparton, amelyek tökéletesek, ha autót bérelsz magadnak. Estepona és San Roque jó lehetőségek, de ha békére és nyugalomra vágysz, próbáld ki Cala Sardiniat.


Helyek ahová érdemes elmenni Puerto Banús-ban


Amikor a marbellai látnivalóid listáját írod, nem hagyhatod ki a szomszédos Puerto Banús városát, ahol az összes hatalmas yacht található. A fénypont a szombat reggeli utcai piac, ami tökéletes módja a napod indításának.


Ezután lesétálhatsz a kikötőbe hogy megcsodáld a yachtokat, tölts kis időt a tengerparton, és megjutalmazd magadat egy koktéllal a számos elbűvölő bár egyikében.


Amennyi bár és klub található Marbellában, estére sem maradsz tennivaló nélkül.


Merülj el a híres marbellai éjszakai életben!


Nem látogathatod meg Marbellát anélkül, hogy egy estét a városban töltenél. Töltsd a napodat a parton pihenve, majd indítsd az estét a sok tengerre néző koktélbár egyikében, ami a tökéletes hely a naplemente megtekintéséhez.


Menj haza, hogy leöblítsd a homokot magadról, és készülj el, vacsorázz egyet, vagy kapj be egy kis tapast, hogy teljesen felpörögj, mire a buli tényleg beindul, leghamarabb hajnali 1 óra körül. Marbellában nincs hiány a hihetetlen klubokból és bárokból, amik közül választhatsz, hogy napfelkeltéig bulizz.Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták