Koronavírus: Spanyolország helyi zárlatokat vezet be Galíciában 2020 - JÚLIUS


Hozzáadva: 2020. Augusztus 11. Megtekintve: 773

Spanyolország északnyugati régiójának, Galíciának a tisztviselői a Covid-19-es járványkitörést követően 70 000 fős területre vonatkozóan korlátozásokat vezettek be.


Csak azok hagyhatják el vagy léphetnek be a kikötőbe vasárnap éjféltől péntekig, akik munkába indulnak.


A döntés egy nappal azután született, hogy Katalónia északkeleti régiója hasonló helyi zárlatot rendelt el.


Nemzeti szinten Spanyolország kitörése lényegében ellenőrzés alá került.


Az országban több mint negyedmillió fertőzöttet és legalább 28 385 halálesetet regisztráltak. De a napi halálesetek már az elmúlt három hét nagy részében egy számjegyű volt.


Spanyolország a nyári ünnepi forgalomra való felkészülés érdekében újra megnyitotta határait más uniós államok, valamint az Egyesült Királyság előtt.


1. Mi történik Galíciában?


Regionális egészségügyi tisztviselők vasárnap bejelentették, hogy az utazás be és ki az A Marina-ból öt napig szigorúan korlátozott lesz - bár az emberek továbbra is szabadon mozoghatnak a területen.


Az összejövetelek 10 főre korlátozódnak. Arcmaszkok használata kötelező lesz a szabadban.


A hatóságok a helyi járványkitöréseket a környékbeli bárokkal kötik össze. A bárokban és éttermekben a befogadóképesség 50%-ra lesz korlátozva.


Jelenleg a hatóságok szerint 258 covid-19 eset van Galíciában, köztük 117 Lugo tartományban, ahol az A Marina található.


2. Mi van Katalóniával?


Szombaton, Katalónia autonóm kormánya 210 000 lakossal rendelkező területen vetett ki ellenőrzést, miután ott jelentősen megnőtt a fertőzések száma.


Quim Torra katalán elnök azt mondta, hogy senki sem léphet be vagy hagyhatja el Segrià-t. egy kerület Barcelonától nyugatra, amely magában foglalja Lleida városát.


A nem-ottlakóknak azt mondták, hogy hagyják el a területet, és azt tanácsolták a lakosoknak, hogy ne utazzanak Segrià városai között.


Katalónia egyike a koronavírus által leginkább érintett spanyol régióknak.


Péntekig, a 7,5 millió lakosú régióban 72 860 megerősített Covid-19 esetet és 12 586 halálesetet regisztráltak, egy hivatalos hírügynökség szerint.Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták