Kalandok és vízisportok Tenerifén


Hozzáadva: 2020. Július 09. Megtekintve: 859

Szereted ha száguld a pulzosod, és kipróbálnál néhányat a legizgalmasabb vízi- és kalandsporok közül Tenerifén? Lehetőségek fantasztikus választékával a kalandok kedvelői imádni fogják ennek a gyöngyörű szigetnek a választékát.


Merülj bele a sziget csodálatos programjaiba, és próbáld ki a legizgalmasabb vízi- és kalandsportok széles választékát Tenerifén.


Vízisporok Tenerifén: Szörfözés


A csodálatos napos tengerpartok, a kellemes időjárás és a meleg, kristálytiszta víz valóságos szörfparadicsommá varázsolja Tenerifét. Az év bármely szakában szörfözhetsz, de a szélviszonyok és a nagyobb hullámok miatt a téli hónapok a legideálisabbak. A sziget déli részén, közvetlenül a Playa de las Américas szívében találhatod a leghíresebb szörfös helyet Tenerifén – a La Izquierda-t. A terület több különböző szörfös lehetőséget és stand-up-paddlinget is kínál egyéb szolgáltatások mellett, mint például a vízimentő szolgálat, éttermek, zuhanyzók és parkolási lehetőség. Egy másik népszerű szörfözős hely a Playa el Socorro a sziget északi részén, ahol a téli hullámok inkább a tapasztaltabb szörfösök számára ajánlottak, de nyáron a kezdők is bátran próbálkozhatnak.


Vízisporok Tenerifén: Vízalatti merülés


Tenerife a búvárok mennyországa, a 18-24 °C közötti meleg vizeivel, és búvárhelyek elképesztő választékával. A legtöbb merülési helyen gazdag a tengeri élővilág, elsüllyedt hajókkal és vulkanikus járatokkal, felejthetetlen élményt nyújtva Tenerife vízalatti világából. Három fő búvárközpont található a szigeten, az északi, a délkeleti, és a nyugati parton, a legismertebb helyek pedig Las Galletas, Punta de Teno, Razadul és Las Eras, amelyek mind a déli parton helyezkednek el.


Vízisporok Tenerifén: Flyboardozás


Tapasztald meg a legőrültebb vízisportot a legújabb Flyboard kalanddal – könnyen magtanulható, és szórakoztató a kalandkeresők számára, bármilyen korúak is legyenek. A Flyboard használója egy deszkán áll, ami egy hosszú csővel egy vízi járműhöz, általában egy jetskihez van kapcsolva, ami a víz feletti lebegéshez szükséges energiát biztosítja. A vizet nyomás alatt egy csizmából fújják ki, ami elegendő tolóerőt biztosít, hogy akár 15 méter magasra repülhess, vagy 2,5 méter mélyre merülj. Hogy kipróbálhasd a legújabb agymenést, menj a FlyBoard Teneriféhez, hogy időpontot foglalj, vagy keresd fel őket a központjukban, Puerto Colonban, A Playa de Las Americas kikötőjében.


Kalandsportok Tenerifén: Hegyikerékpározás


Számos út és pálya található Tenerife hegyein, ami valóságos paradicsomot jelent a hegyikerékpározás rajongóinak. A sűrű erdőktől és gyönyörű természetes környezettől egészen a száraz vulkáni terepig számos kihívás és folytonosan változó felszín található a kalandok kedvelőinek. A Corona Forestal, ami a Teide Nemzeti Parkot öleli körbe, és a La Esperanza körüli hegyek jelentik a legjobb helyet a biciklizésre, és változó nehézségű pályákat kínálnak. Haladj a sűrű zöld növényzet között, és csodáld a látványos természetet a park körüli erdőségben, beleértve a terület őshonos növényeit és állatait.


Kalandsportok Tenerifén: Kirándulás a kanyonokban


Az adrenalinfüggők elemükben lesznek, amikor a sziget kanyonjait fedezhetik fel, ahol leereszkedhetnek vízeséseken, keresztülgyalogolhatnak a szűk utakon vagy sziklaugrásokat végezhetnek a kövek közti természetes medencékbe. A Los Carrizales Canyon az egyik legszebb canyon a szigeten, mely a jól bejárt útvonalaktól távol található, a Teno természeti rezervátum szívében, a Los Gigantes szirtjeivel körülvéve. 10 leereszkedőhellyel, különféle vízicsúszdákkal, és opcionális ugratókkal rendelkezik, melyek közül a legmagasabb mintegy 8 méteres. Ez a kanyon garantáltal elállítja a lélegzetedet, és beindítja a pulzusodat a lenyűgöző tájjal. Fedezd fel a különböző kanyoni élményeket, amelyek mind más képességeket igényelnek, és ragadd meg Tenerife legizgalmasabb kalandját.


Kalandsportok Tenerifén: Siklóernyőzés


Leugranál a sziget szirtjeinek széléről? Tenerife látványos siklóernyős élményt kínál, ahol átrepülhetsz Tenerife égboltján, hegycsúcsok, vulkánok és tengerpartok felett, miközben az elképesztő tájat csodálod madártávlatból. A folyamatos Passzátszelek a fennsíkok és tengerpartok mellett optimális repülési körülményeket biztosítanak egész évben, hogy az enyhe hőmérsékletet ne is említsük. A haladó pilóták maximális biztonság mellett, hogy teljes mértékben kiélvezhesd a repülést. Foglalj egy utat most, egy “egyszer az életben” élményhez…


Kalandsportok Tenerifén: Quadozás


Egy quad vezetése egyszerre izgalmas és kalandos útja Tenerife verhetetlen tájainak felfedezéséhez. A népszerű nyugati üdülőhely, Los Gigantes fantasztikus quados túrákat kínál, vulkanikus és erdei utak bejárásának lehetőségével. A Quad Gigantes egy kölcsönző, amely hihetetlen quad-túrákat szervez, például a híres Teide Nemzeti Parkon, és Masca gyönyörű városán keresztül. A jetski-quad párosítás is elérhető, ha dupla adag adrenalinra van szükséged, ahol két és fél órányi erdei quadozást követően egy jetskis kalandban lehet részed, Las Galletas kikötőjéből indulva. A túra lehetővé teszi, hogy felfedezd a sziget barlangjait, ússza egyet, és végighaladj a kristálytiszta tengerparton.Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták