Félve az új koronavírus hullámtól, Barcelona korlátozza strand-járók számát - 2020 NYÁR


Hozzáadva: 2020. Augusztus 11. Megtekintve: 1157

A barcelonai hatóságok kedden 38 ezerről 32 ezerre csökkentették a város strandjaira beengedett emberek számát. azután hogy tömegek özönlöttek a tengerbe a hétvégén annak ellenére, hogy azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon, hogy megfékezzék a koronavírus fertőzések helyi emelkedése.


Barcelona, Spanyolország második legnagyobb városa és Európa egyik leglátogatottabb úti célja, jellemzően mintegy 40.000 ember van a tíz strandon ebben az évszakban, a város szóvivője mondta.


Azonban, ez áll a középpontjában a koronavírus esetek számának növekedésének, amely a spanyol nemzeti szükségállapot egy hónappal ezelőtti végét követte.


Válaszul a helyi és regionális hatóságok egy sor korlátozást vezettek be, egyes vállalkozások dühére, azt mondták, hogy ismét zárják be kapuikat, beleértve a barcelonai mozikat, éjszakai klubokat és edzőtermeket.


Spanyolország Európa egyik legsúlyosabban érintett országa volt, több mint 28 000 koronavírus-áldozattal. Úgy gondolták, hogy a legrosszabban már túl vannak, amikor júniusban feloldották a nemzeti zárlatot, de közel 200 új klaszter alakult ki, főként Katalóniában, ami arra ösztönözte a hatóságokat, hogy a korlátozásokat írjanak elő.


A katalán hatóságok pénteken felszólítottak mintegy négymillió embert, köztük Barcelonát, hogy csak az alapvető utazások miatt hagyják el otthonukat, betiltották a több mint tíz fős összejöveteleket, és korlátozták a bárok és éttermek kapacitását.


Barcelona egyéb part menti külvárosai hasonló korlátozásokat fognak alkalmazni a strandok kapacitására vonatkozóan.


A hatóságok belépési pontokat állítottak fel Barcelona strandjain, megerősítették a rendőri jelenlétet, és 18 videoérzékelőt szereltek fel, amelyek megbecsülik a szociális elhatárolódás biztosításához szükséges felületet. Ha a kapacitás meghaladja a 80%-ot a strandon, a belépés tilos, és az embereket arra kérik, hogy máshová menjenek.


Katalónia 30 milliárd eurót kér abból a 140 milliárd eurós uniós támogatásból, amelyet Spanyolország a történelmi megállapodás brüsszeli megkötése után fog kapni – mondta Pere Aragones regionális frakcióvezető-helyettes egy sajtótájékoztatón.


A gazdag északkeleti régió kormánya már tervezi, hogy közel 2,8 milliárd eurót költ ebben az évben olyan intézkedésekre, amelyek célja, hogy segítse a vállalkozásokat és a lakosokat megbirkózni a világjárvánnyal.


Photo by Aleksandar Pasaric from Pexels


Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták