Expat-élet Bogotában, Kolumbiában


Hozzáadva: 2020. Július 28. Megtekintve: 694

Sok szeretnivaló van Kolumbia fővárosában, Bogotában, különösen az expat-közösségen (idegen országban letelepedők) belül. Sok más kolumbiai városhoz hasonlóan ez is a hűvos andoki csúcsok között található. Ami azonban megkülönbözteti Bogotát, az a gyarmati érzés, és a gazdag történelem, a kifejezetten városias életmód mellett is. Tele van többszáz éves épületekkel, és sok múzeum és katedrális található itt, hogy elmesélje a történetét.


1. Bogotáról


Bogota az ötödik legnépesebb város Dél-Amerikában. Az ország közepén található több, mint 2400 méteres magasságban, és enyhe időjárással rendelkezik, a hőmérséklet a téli 8-10 foktól a nyári 25-27 fokig terjed.


Bogota Kolumbia fő gazdasági központja, mivel ez a fő célpontja az ország importjainak. Itt található számos kormányzati épület is. Kolumbia turistáinak 56 százaléka először Bogotába érkezik, így ezeknek a tényezőknek a kombinációja segíthet megérteni a város nyüzsgő hangulatát. A fő látnivalók: a José Celestino Mutis botanikus kert, a La Quinta de Bolivar (Simon Bolivar történelmi személy gyarmati otthona, ma múzeum), a nemzeti csillagvizsgáló, a planetárum, a Maloka Múzeum, különböző látványos kilátók, az amerikai zászlók emlékműve és a La Candelaria. A városi élet nagyrésze a La Candelaria, a város történelmi negyede köré csoportosul.


A villásreggeli, a bolhapiac (szombatonként), a túrák és a vacsorák csak néhány a város legnépszerűbb lehetőségei közül. Még néhány vidámpark is található azoknak, akik valami izgalmasabbra vágynak.


2. Miért vonzó Bogota a külföldön letelepedni kívánók (expat-ok) számára


Mindenek előtt Bogota a legjobb hely Kolumbiában a munkát kereső külföldiek számára. A tanító munkák jellemzően könnyen megtalálhatók, különösen, ha angolt szeretnél tanítani idegen nyelvként. Akik már keresztülmentek ezen az élményen, azt mondják, hogy érdemes a magániskolákat megcélozni, mert a fizetések versenyképesebbek és a legtöbb tanár egyetemi mesterdiplomával rendelkezik. Az állami iskolák jellemzően a kolumbiai minimálbért fizetik. Mivel ez a város az ország fő gazdasági központja, több is van itt a tanári állásoknál. A legtöbb külföldi, Kolumbiában is jelenlévő cég is Bogotában található.


Olvass még: Hogyan taníts angolt, mint európai vagy amerikai, japánoknak, pénzért


Ha új életet tervezel kezdeni Kolumbiában, és tanulási lehetőségekre van szükséged (akár te járnál órákra, akár a gyerekeidet járatnád iskolába), Bogota jó lehetőség a három nagy egyetemének köszönhetően.


Egy 8 milliós városban mindig van valami szórakoztató, amit csinálhatsz. Ez egy másik jó oka, hogy miért annyira vonzó kifejezetten ez a város. Bár gyarmati hangulatot áraszt a téglaépületeivel és öreg katedrálisaival, Bogota egyben városi hangulatú is. Különösen ismert a jó éjszakai életéről, így a fiatalabb közönség gyakran összegyűlik itt.


Végül, Bogota nagyon jó rendszerrel rendelkezik az új emberek megismeréséhez. Számos különböző expat ismerkedési csoport és esemény otthona is egyben!


3. Miket csinálj


A legnépszerűbb első megálló a bogotai látogatók számára a Museo del Oro, vagy az Aranymúzeum. Ez a múzeum tele van még a spanyol-korszak, az európaiak kolumbiai letelepedése előtti időkből származó alkotásokkal és több, mint 55 ezer aranytárggyal!


Három emeletnyi kiállítás van, de kezdheted egy egyórás ingyenes túrával bemelegítésként.


Más említésre méltó múzeumok a Museo Botero, amely a kolumbiai művészről, Fernando Boteroról szól (de Monet, Picasso, Salvador Dali, és még mások képei is láthatók benne), és a Museo Santa Clara, ami egy gazdagon díszített, és nagyon idős templom.


Látogasd meg a város történelmi központját, hogy láthasd a város néhány legbájosabb részét, és természetesen élvezd a sok parkot, a környezetet, és az Andok csúcsai közelében elérhető túrákat.


4. Kerületek


A legjobb környékek a várostól északra találhatóak. El Chico, Los Nogales és Santa Barbara területei nagyon kedveltek a külföldi közösségek körében. A város szép részein találhatóak, magas színvonaló boltokkal és éttermekkel. Los Nogales rendelkezik a legjobb eljutással Bogota belvárosába, míg Santa Barbara van legközelebb mindenki kedvenc bevásárlóközpontjához, az Unicentrohoz.


Válaszd a Mazurent vagy a Cedritost ha a biztonság egy elsődleges szempont, mivel itt a legjobb a biztonság és az életminőség, miközben az árak is megfizethetőek! Egy másik jó pont a Mazuren vagy a Cedritos mellett, hogy egy buszjárat mellett találhatóak, így könnyű és gyors eljutást kínálnak a bogotai belvárosba.


Image by efrainyepes from Pixabay


Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták